Waarom een beige badkamer de perfecte keuze is!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 03 september 2024

De kleuren sandy beach, zandkleur of beige zijn dé kleuren die onze badkameradviseurs dagelijks horen om toe te voegen aan de badkamer. Niet gek, want het zijn natuurlijke kleuren die rust, warmte en een ontspannen sfeer uitstralen. Een beige tint geeft uw badkamer een landelijke en zachte sfeer en is daarnaast met diverse badkamerstijlen te combineren. Een beige badkamer is tijdloos, elegant en een perfecte kleur om wit te vervangen. Lees meer in onze blog over de beige badkamer als favoriete keuze.

Sani-Dump - Waarom een beige badkamer de perfecte keuze is!

Waarom is beige de perfecte badkamer kleur?

Beige, ook wel zandkleur genoemd, is een warme en natuurlijke tint wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de badkamer optisch groter lijkt en creëren een gevoel van ruimte. Bij een kleinere badkamer kan het gebruik van lichte kleuren op zowel de muren als het plafond helpen om de ruimte groter doen lijken. Bovendien is beige verkrijgbaar in diverse tinten, waardoor u deze kleur eindeloos kunt combineren. De kleur beige is de perfecte basis voor een stijlvolle badkamer.

Trendwatcher Songül

Beige, ook wel zandkleur genoemd, is een warme en natuurlijke tint wat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Schermafbeelding 2024-09-03 144534
2024-09-03 144604

Beige combineren met verschillende badkamerstijlen

De kleur beige is veelzijdig en gemakkelijk te combineren met diverse badkamerstijlen. Voor een rustige uitstraling kunt u beige mooi combineren met andere beige tinten of grijs. Bent u opzoek naar wat meer kleur in de badkamer? Dan passen pasteltinten zoals oudroze en olijfgroen perfect. Houten details, wandpanelen en betonlook accessoires van natuurlijke materialen voegen een warme uitstraling toe aan de badkamer.

Beige badkamer tegels

Om de warme tinten in een beige badkamer te accenturen raden wij aan om een rustig kleurenpallet voor uw tegels te kiezen. Kleuren zoals gebroken wit, grijs en warme beige tinten hebben hierbij de voorkeur. Een moderne en populaire afwerking voor de muren van een beige badkamer is beton ciré, een watervast materiaal dat beschikbaar is in diverse warme tinten. Bij het kiezen van tegels raden wij aan om grote tegels te gebruiken voor een naadloos en ruimtelijk effect. Voor een speels en modern accent kunt u mozaïektegels zoals hexagon en metrotegels overwegen; deze voegen zowel een moderne sfeer als een levendige stijl toe aan uw badkamerwand.

Voor een ruimtelijk effect in de badkamer raden we aan om de tegels te voegen met een beige kleur, zodat de lijnen vervagen en er een strakke afwerking ontstaat.

Beige accessoires in de badkamer

Om de beige badkamer compleet af te stylen kunnen de juiste accessoires niet ontbreken. Kleed de badkamer aan met zwarte, witte, grijze en bruine accessoires. Deze tinten zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling. Accessoires van hout, beton cire en handdoeken met zachte structuren geven een uitnodigend gevoel. Pluimen en droogbloemen zijn perfect voor de laatste finishing touch aan uw badkamer.

Sani-Dump - Waarom een beige badkamer de perfecte keuze is!
Sani-Dump - Waarom een beige badkamer de perfecte keuze is!

Advies nodig over uw badkamerinrichting?

Een beige tint geeft uw badkamer een landelijke en zachte sfeer en is daarnaast met diverse badkamerstijlen te combineren Heeft u advies of inspiratie nodig? Kom langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends