Ultieme luxe met een ensuite-badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 09 augustus 2024

Ervaar optimaal comfort, gemak en ongekende luxe met een ensuite badkamer. Word ‘s ochtends wakker en stap direct onder de douche of in het bad voor een hotelervaring in uw eigen huis. De ensuite badkamer is de laatste jaren ongekend populair geworden en een wens voor veel mensen. Met een ruime indeling zijn de mogelijkheden voor een ensuite badkamer eindeloos.

Sani-Dump - Ultieme luxe met een ensuite-badkamer

Wat is een ensuite badkamer?

De betekenis van een ensuite badkamer komt van oorsprong door een voor- en achterkamer die met elkaar verbonden zijn door een schuifdeur. Inmiddels is een ensuite badkamer een bekend begrip en wordt dit steeds meer gebruikt om een slaapkamer en badkamer met elkaar te verbinden. De twee ruimtes kunnen met elkaar verbonden zijn door een vrije doorloop, glazen schuifdeur of wandpaneel. Op deze manier wordt er een luxe hotel gevoel gecreëerd.

De indeling van een ensuite badkamer

Bij het ontwerpen van een ensuite badkamer is het belangrijk om een praktische en functionele indeling te kiezen die ook privacy biedt. Een populaire opstelling is een vrijstaand bad, dat vaak in het midden of in een hoek van de slaapkamer wordt geplaatst. In grotere ruimtes zien we vaak een combinatie van een ruime inloopdouche, een vrijstaand bad en een wastafel. Voor een ultiem hotelgevoel is een slaapkamer met een complete badkamer (bad, douche en wastafel) een luxe droom. De indeling kan hierbij geheel naar wens worden aangepast.

Trendwatcher Songül

De betekenis van een ensuite badkamer komt van oorsprong door een voor- en achterkamer die met elkaar verbonden zijn door een schuifdeur.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Wat kunt u doen tegen schimmel op het badkamer plafond?
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Ensuite badkamer in diverse stijlen

Hoewel een ensuite badkamer vaak wordt geassocieerd met ultieme luxe, marmer en goud, zijn diverse badkamerstijlen mogelijk. Een landelijke ensuite, met natuurlijke kleuren en materialen, biedt een rustieke sfeer. Voor wie houdt van minimalisme en strakke lijnen, is een Scandinavische badkamerstijl een uitstekende keuze. Voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling kunt u kiezen voor de ‘Hotel chic’ stijl.

Belangrijke aandachtspunten bij een ensuite badkamer

Als u kiest voor een ensuite badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de badkamer en slaapkamermeubels. Zo kunt u ruim bewegen en wordt de open en ontspannen sfeer niet beperkt.
  • Denk na over de afscheiding en privacy binnen de badkamer, zo worden pottenkijkers voorkomen en kunt u ontspannen genieten.
  • Om vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk om voldoende ventilatiemogelijkheden in de ensuite te hebben.

Creëer het ultieme hotelgevoel met een ensuite badkamer

Een ensuite badkamer bij u thuis creëren? Naast een de ruime indeling en het kiezen van de gewenste stijl zijn de juiste producten onmisbaar. Bij Sani-Dump bieden we een ruim assortiment badkamer producten, van vrijstaand bad tot ronde spiegels. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek de eindeloze mogelijkheden van een ensuite badkamer.

zwart vrijstaand ligbad
Hoe verwijdert u kalkaanslag van kranen? De oplossing is bakpapier! - Sani-Dump

Een ensuite badkamer iets voor u?

Ervaar optimaal comfort, gemak en ongekende luxe met een ensuite badkamer. Word ‘s ochtends wakker en stap direct onder de douche of in het bad voor een hotelervaring in uw eigen huis. Wilt u inspiratie op doen? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze badkamerspecialisten voorzien u graag van advies.

Laatste trends